Mi a siklóernyőzés?

A siklóernyőzés egy több mint húszéves múltra visszatekintő, egyre népszerűbb légi sport. A többi függő vitorlázó sportághoz, azaz a sárkányrepüléshez és a vitorlázó repülőzéshez hasonlóan a siklóernyős pilóta is a felszálló légáramlatok (termik) segítségével igyekszik minél tovább a levegőben maradni, és minél messzebb eljutni, amit (távrepülésnek nevezünk). A siklóernyős többnyire hegyoldalról (hegyi repülés), vagy sík vidékről (alföldi repülés), csörlő segítségével száll fel. A szél és az emelkedő légbuborékok (termik) segítségével órákig a levegőben maradhat, és közben messzire, akár több száz kilométerre is elrepülhet (táv repülés).

Mi a tandem repülés?

A tandem siklóernyő egy a szokásosnál nagyobb teherbírású, kétüléses siklóernyő . Repülés közben a pilóta hátul, az utas viszont elöl ül. Az utasnak egy rövid eligazításon túl semmiféle előképzettségre nincs szüksége, ezért a tandemrepülés kiválóan alkalmas sétarepültetésre.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a repülés élményét, s esetleg korábban nem érzett elég bátorságot ahhoz, hogy ezt önállóan megtegye; aki ajándékként szeretné meglepni ismerőseit, szeretteit egy örök emlékkel; aki kalandot vagy kikapcsolódást keres, vagy csak egyszerűen szeretné megajándékozni magát egy új dimenzióval, amelynek a legjobb eszköze a siklóernyő.

HOGYAN KÉSZÜLJ FEL EGY TANDEM REPÜLÉSRE

Mit hozzál magaddal?

kényelmes sportos ruhát , kabátot (időjárástól függően), sportcipőt, napszemüveget, kalap vagy sapka (nap ellen), üdítőt (kb.1liter), szendvicset, fényképezőgépet vagy kamerát

Költségek

Alapvető célunk a kb. 15-30 perces repülésekkel az, hogy a siklóernyőzést másokkal is megszerettessük, így magát a „röptetést” non-profit jelleggel végezzük. Lásd az árakat.

Fontos tudnivalók

Azok a jelentkezők akik sajnos bizonyos egészségügyi problémákkal küzdenek (szívritmus zavarok, magas vérnyomás, tériszony , túlsujfelesleg),persze ez nem akadály a tandemrepüléshez.

Ajándék

Ha szeretnéd megörökíteni a saját repülésedet,akkor mi készítünk neked egy remek DVD filmet,amellyel otthon a képernyő előtt újra és újra átélheted azt a csodálatos élményt, amit ott a magasban éreztél.

A PGTandem nagy erőfeszítéseket tesz a sport támogatása iránt,tiszteletben tartva a környezetet és lehetőséget nyújt a mozgás sérült és fogyatékkal élők számára is egy új dimenziót,amelynek a legjobb eszköze a siklóernyő. A siklóernyőzés nem extrém sport hanem technikai sport és teljesen biztonságos tevékenység, de ennek ellenére ne feledd megérdeklődni az egésségbiztositodtól azt hogy támogatja a tandem siklóernyőzést mind tevékenységet. Persze ez sem akadály ahhoz hogy kipróbáld a tandem repülést. További információkat a pilóta biztosít.

x

tell me more

Enter your details below and learn about all the perks you get by using Xtrail Explorer.



Or call us for more info:

x