Tandem HU

Tandem

Mi a siklóernyőzés?

A siklóernyőzés egy több mint húszéves múltra visszatekintő, egyre népszerűbb légi sport. A többi függő vitorlázó sportághoz, azaz a sárkányrepüléshez és a vitorlázó repülőzéshez hasonlóan a siklóernyős pilóta is a felszálló légáramlatok (termik) segítségével igyekszik minél tovább a levegőben maradni, és minél messzebb eljutni, amit (távrepülésnek nevezünk). A siklóernyős többnyire hegyoldalról (hegyi repülés), vagy sík vidékről (alföldi repülés), csörlő segítségével száll fel. A szél és az emelkedő légbuborékok (termik) segítségével órákig a levegőben maradhat, és közben messzire, akár több száz kilométerre is elrepülhet (táv repülés).

Részleteket megtekintheted a képeken vagy ehhez a témához tartozó videón.
Sok sikert.

Mi a tandem repülés?

A tandem siklóernyő egy a szokásosnál nagyobb teherbírású, kétüléses siklóernyő . Repülés közben a pilóta hátul, az utas viszont elöl ül. Az utasnak egy rövid eligazításon túl semmiféle előképzettségre nincs szüksége, ezért a tandemrepülés kiválóan alkalmas sétarepültetésre.

Részleteket megtekintheted a képeken vagy ehhez a témához tartozó videón.
Sok sikert.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a repülés élményét, s esetleg korábban nem érzett elég bátorságot ahhoz, hogy ezt önállóan megtegye; aki ajándékként szeretné meglepni ismerőseit, szeretteit egy örök emlékkel; aki kalandot vagy kikapcsolódást keres, vagy csak egyszerűen szeretné megajándékozni magát egy új dimenzióval, amelynek a legjobb eszköze a siklóernyő.

Repülés hegyről

A startolás egy meredek lejtőröl történik, ahol figyelembe vesszük a szél irányát,erejét és a termik befuvást. A pilóta miután elstartolt a hegyről, és sikerült felemelkednie a talajról, egy speciális ülésben (beülő) foglal helyet, amelyet a siklóernyőhöz biztosítással ellátott karabinerekkel rögzítenek. Természetesen mint minden repülés előtt, elsősorban a 7-pontos biztonsági ellenőrzést végezzük el, aztán jöhet a repülés.

Részleteket megtekintheted a képeken vagy ehhez a témához tartozó videón.
Sok sikert.

Repülés csörlős vontatással

A felemelkedés csörlős vontatással is lehetséges sík terepen és ezt a módszert előszeretettel alkalmazzák a pilóták.
Egy autóra szerelt csörlővel amelyen kb.500 m zsinór van felcsévélve,amit a pilóta a beülő karabinerekhez rögzít. A jármű alacsony sebességgel halad előre de ennek ellenére rövid időn belül a siklóernyőst megfelelő magasságra vontatnak, ahol az utas vagy a pilóta egyszerűen leoldja a zsinórt a karabinerekről.

Részleteket megtekintheted a képeken vagy az ehhez a témához tartozó videon.
Sok sikert.

Mit hozzál magaddal?

• kényelmes sportos ruhát
• kabátot (időjárástól függően)
• sportcipőt
• napszemüveget
• kalap vagy sapka (nap ellen)
• üdítőt (kb.1liter)
• szendvicset
• fényképezőgépet vagy kamerát

Költségek

Alapvető célunk a kb. 15-30 perces repülésekkel az, hogy a siklóernyőzést másokkal is megszerettessük, így magát a „röptetést” non-profit jelleggel végezzük. Mivel azonban a szükséges felszerelés meglehetősen költséges, és egy-egy légi út, illetve az arra való előkészület során elkerülhetetlenül amortizálódik, a felszerelések folyamatos karbantartása és cseréje ellenértékeként az érdeklődőktől repülésenként 10.000 – 15.000 Ft hozzájárulást kérünk.

Fontos tudnivalók

Azok a jelentkezők akik sajnos bizonyos egészségügyi problémákkal küzdenek (szívritmus zavarok, magas vérnyomás, tériszony , túlsujfelesleg),persze ez nem akadály a tandemrepüléshez, viszont kérem előre jelezzék a pilóta felé, hogy ehhez megfelelően kezelje a repülést.

A PGTandem nagy erőfeszítéseket tesz a sport támogatása iránt,tiszteletben tartva a környezetet és lehetőséget nyújt a mozgás sérült és fogyatékkal élők számára is egy új dimenziót,amelynek a legjobb eszköze a siklóernyő.

A siklóernyőzés nem extrém sport hanem technikai sport és teljesen biztonságos tevékenység, de ennek ellenére ne feledd megérdeklődni az egésségbiztositodtól azt hogy támogatja a tandem siklóernyőzést mind tevékenységet. Persze ez sem akadály ahhoz hogy kipróbáld a tandem repülést. További információkat a pilóta biztosít.

Ajándék

Ha szeretnéd megörökíteni a saját repülésedet,akkor mi készítünk neked egy remek DVD filmet,amellyel otthon a képernyő előtt újra és újra átélheted azt a csodálatos élményt, amit ott a magasban éreztél.

Repülési helyszinek

• Torocko


View Larger Map

• Tordai Hasadék


View Larger Map

• Dezmir, Kolozsvár


View Larger Map