Tandem RO

Tandem

Ce este zborul cu parapanta?

Zborul cu parapanta este un sport aerian cu o istorie de peste douazeci de ani si care devine din ce in ce mai popular. Similar cu alte sporturi aeriene (ca de exemplu deltaplanorism sau planorism) si pilotul de parapanta foloseste curentii ascendenti (termicele) ca sa ramana in aer, sa castige inaltime cat mai mare si sa parcurga distante cat mai lungi (zbor la distanta). In general pilotul de parapanta decoleaza dintr-o zona muntoasa, dar se poate decola si la ses cu ajutorul mosorului. Folosind vantul si termicele, parapanta poate sa ramana in aer mai multe ore si sa parcurga distante de peste sute de kilometri.

Pentru detalii te rugam consulta galeria foto si video cu tematica respectiva.

Ce e zborul in tandem?

Zborul in tandem este un zbor cu parapanta in dublu, una dintre persoane fiind pilot de parapanta iar cealalta pasager. Aripa pentru zborul in tandem este de o capacitate mai mare si e prevazuta cu doua locuri.
In timpul zborului pilotul sta in spate dirijand aripa iar pasagerul in fata lui.
Pasagerul nu are nevoie de instruire speciala doar de niste sfaturi inainte de zbor, de aceea zborul cu parapanta in tandem este un zbor de agremet.

Pentru detalii te rugam consulta galeria foto si video cu tematica respectiva.

Cui i se recomanda?

Zborul cu parapanta in tandem este recomandat tuturor celor care vor sa experimenteze placerea zborului si nu au avut posibilitatea sa o faca singuri;
Poate fi oferit prietenilor cadou in diferite ocazii spre a ramane cu amintiri de neuitat. De asemenea zborul cu parapanta in tandem este potrivit pentru cei care cauta aventura, relaxare sau sa experimenteze o noua dimensiune: zborul.

Zborul cu parapanta in tandem la munte

Decolarea se face pe o panta usor abrupta luand in considerare puterea si directia vantului si termicele. Dupa decolare si in timpul zborului, pilotul si pasagerul se aseaza in niste hamuri speciale si foarte confortabile, numite selete, atasate de aripa cu carabiniere. Inaintea fiecarui zbor se face o verificare tehnica a echipamentului si a conditiilor de zbor.

Pentru detalii te rugam consulta galeria foto si video cu tematica respectiva.

Zborul cu parapanta in tandem cu mosorul – la ses

In zonele de ses se practica decolarea cu ajutorul mosorului. Aceasta metoda implica un obiect miscator (masina, barca) cu care pilotul este conectat printr-o franghie la minim 500m distanta si care il trage cu o viteza mica pana se ajunge la o anumita altitudine. Cand inaltimea dorita este atinsa, pilotul deconecteaza franghia care ajunge inapoi pe sol.

Pentru detalii te rugam consulta galeria foto si video cu tematica respectiva.

Ce sa aduci la zbor?

• imbracaminte de sport confortabila
• jacheta (depinde de starea vremii)
• incaltaminte sportiva
• ochelari de soare
• sapca de soare
• bauturi racoritoare
• sandwich
• camera foto sau video

Cheltuieli

In general un zbor in tandem dureaza intre 15-30 minute. Deoarece scopul zborului cu parapanta in tandem este de a impartasi pasagerului placerea zborului, acesta este non-profit. Echipamentul fiind foarte scump si cu rata de uzura foarte mare, o donatie de 200 RON sau 50 euro este binevenita.

Important de stiut

Pasagerii cu probleme de sanatate ca de exemplu probleme de ritm cardiac, tensiune, acrofobie (frica de inaltime), obezitate pot sa zboare cu parapanta in tandem dar sunt rugati sa anunte din timp pilotul pentru a putea fi luate masurile corespunzatoare situatiei respective.

PG Tandem promoveaza acest sport si protectia mediului inconjurator unde se desfasoara activitatile.
De asemenea PG Tandem acorda o posibilitate si persoanelor cu disabilitati pentru a experimenta o noua dimensune: zborul cu parapanta.

Zborul cu parapanta nu este un sport extrem, ci unul tehnic, conferind siguranta, dar sunteti rugati sa intrebati agentul dumneavoastra de asigurari daca acest sport este acoperit de asigurarea dumneavoastra. Chiar daca nu aveti asigurare puteti sa zburati in tandem cu parapanta pe propria raspundere.
Pentru informatii detaliate va rugam sa luati legatura cu pilotul.

Cadou

Daca vrei sa-ti amintesti de zborul facut, noi iti oferim o inregistrare pe dvd a zborului tau pentru a putea rememora clipele traite.

Locatii de zbor

• Rimetea


View Larger Map

• Cheile Turzii


View Larger Map

• Dezmir, Cluj


View Larger Map